grad lepoglava

Grad Lepoglava među prvima prikuplja otpadno jestivo ulje iz kućanstava

Objavljeno: 15.03.2022. 13:02

Zadnja izmjena: 15.03.2022. 13:02

Grad Lepoglava među prvim je gradovima u kojima će se organizirano prikupljati otpadno jestivo ulje.

Na području Grada uskoro će biti postavljene kante za prikupljanje navedene vrste otpada u koje će građani moći selektivno odlagati korišteno ulje za kuhanje te pokvareno jestivo ulje kojem je istekao rok trajanja. Na području Lepoglave, sukladno procjenama, bit će postavljene dvije kante za prikupljanje otpadnog jestivog ulja - jedna u Lepoglavi, a druga u Žarovnici. Po potrebi, bit će postavljeni i dodatni spremnici.

- Ulažemo puno u zaštitu okoliša. Građanima smo, nabavkom i podjelom spremnika za selektirano odlaganje otpada, omogućili selektiranje otpada na kućnom pragu. Taj smo sustav nadogradili mobilnim reciklažnim dvorištem i spremnicima za odlaganje tekstila, a sada ga dodatno nadograđujemo i s mogućnošću odlaganja otpadnog jestivog ulja - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora s tvrtkom Bio-goriva koja će voditi brigu o prikupljanju i zbrinjavanju ove vrste otpada.

Da je svaka kap ulja manje u našem okolišu dobro za sam okoliš pa tako i građane, složili su se gradonačelnik Škvarić i predstavnik tvrtke Bio-goriva Miroslav Kos koji je, uz postavljanje spremnika, najavio i edukativne aktivnosti kojima će se građane poticati na prikupljanje i pravilno zbrinjavanja otpadnog jestivog ulja.

Komentari