grad lepoglava

Grad Lepoglava nastavlja s financiranjem programa pomoći u kući

Objavljeno: 24.02.2022. 08:31

Zadnja izmjena: 24.02.2022. 08:31

Program pomoći u kući, koji se na području Grada Lepoglave kontinuirano provodi od 2005., nastavlja se i u 2022. godini.

Naime, potpisan je ugovor kojim Lepoglava Društvu Crvenog križa Varaždinske županije dodjeljuje 150.000 kuna kojima će se navedeni program financirati. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček istaknuvši kako je riječ o programu zahvaljujući kojem će osobe u potrebi i dalje imati potrebnu pomoć u vlastitom domu.

- I dalje vodimo brigu o najranjivijim skupinama naših građana, posebice o našim starijim sugrađanima. Rezultati posljednjeg popisa stanovništva govore da imamo sve više staračkih domaćinstava što znači da je potreba za ovakvim programom pomoći u kući sve veća, istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući kako bi, a što potiče, bilo dobro da se ovakav projekt pokrene na županijskoj razini uz potporu svih jedinica lokalne samouprave kao i s državne razine - rekao je Škvarić.

Da je potreba za ovim programom velika, potvrdila je gerontodomaćica Alica Štefanek koja u okviru njegove provedbe pruža pomoć korisnicima programa na području Grada Lepoglave. Zahvaljujući gradskoj potpori, koja je u odnosu na proteklu godinu veća za 80.000 kuna, uskoro bi joj se na poslovima pomoći u kući trebala pridružiti još jedna gerontodomaćica.

Komentari