grad novi marof

Grad Novi Marof osigurao 39,8 tisuća eura novomarofskim poljoprivrednicima

Objavljeno: 04.08.2023. 13:14

Zadnja izmjena: 04.08.2023. 13:17

Grad Novi Marof i ove je godine osigurao sredstva za dodjelu potpora poljoprivrednim gospodarstvima u 2023. godini.

Potpisani su ugovori s 34 poljoprivrednika koji su, temeljem provedenog Javnog poziva, ispunili uvjete i ostvarili pravo na potporu. Ukupan iznos dodijeljenih potpora za mjeru "Potpore male vrijednosti za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima" iznosi 39,8 tisuća eura.

Grad je u svom Proračunu osigurao iznos od 450 tisuća kuna za potrebe poljoprivrede, a trenutno je otvoreno još nekoliko natječaja za financiranje projekata vezanih uz nasade, pčelarstvo i osjemenjivanje stoke. Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač čestitao je svima koji se bave poljoprivredom u bilo kojem obimu te istaknuo kako se izdvajaju značajna sredstva za poljoprivrednike kako bi se potaknulo poljoprivredno gospodarstvo na području Novog Marofa.

-Nije to naš neki maksimum, ako bude potrebe, ta sredstva ćemo možda podignuti. Imamo dosta velikih poljoprivrednih površina koje nitko ne obrađuje. No nešto se ipak mijenja, to se vidi i po broju ljudi koji su se počeli baviti poljoprivredom, i mi smo tu da pomognemo bar malo - rekao je Jenkač.

Komentari