EUROPEAN CITY OF SPORT

Grad u našem susjedstvu kandidat za prestižnu titulu "European City of Sport 2020"

Objavljeno: 15.03.2019. 17:11

Zadnja izmjena: 15.03.2019. 17:14

U protekla tri dana u Čakovcu je boravila četveročlana delegacija European Capitals and Cities of Sport Federation (ECES), koja je posjetila sportska borilišta, sportske klubove i udruge koje se bave sportom i rekreacijom, a djeluju na području Grada Čakovca. Razlog posjeta bila je evaluacija čakovečke kandidature za European City od Sport 2020, odnosno za Europski grad sporta iduće godine.

Na kraju posjete, odnosno obilaska Čakovca predsjednik ECES Eurpe Gianfraco Lupatelli naglasio je da je komisija više nego zadovoljna viđenim te da je Čakovec uistinu grad sporta. Lupatelli je posebno pohvalio činjenicu da Grad Čakovec čak 13 posto svog izvornog proračuna izdvaja za sport, što ga svrstava u jedan od najsportskijih gradova Europe. Ono što smatra izuzetno važnim je to što grad izuzetno mnogo ulaže u sport djece i mladih. Naime, čak se 80 posto čakovečkih osnovnoškolaca bavi nekom sportskom aktivnošću.

Potpredsjednik ECES Europe John Swanson također nije štedio riječi hvale za Čakovec. Sport  je taj koji neku zajednicu čini zdravijom i povezanijom, i to ne samo vrhunski ili natjecateljski sport, već sport koji je dio života zajednice.

Ukoliko Čakovec bude proglašen Europskim gradom sporta 2020. godine, to će biti priznanje ne samo svim sportašima i sportskim djelatnicima za njihov rad i trud, već i svim građanima našeg grada. Samoj gradskoj upravi pak će to biti podstrek da još više ulaže u sport i oko sporta, zajednički je stav predstavnika lokalne samouprave u Čakovcu.

Odluku je li Čakovec izabran za Europski grad sporta 2020. godine, Komisija će službeno obznaniti sredinom lipnja.

Komentari