grad varaždinske toplice

Hrvatske ceste osigurale 1,2 milijuna eura za autobusni kolodvor u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 07.03.2024. 07:58

Zadnja izmjena: 07.03.2024. 07:58

Hrvatske ceste su danas donijele odluku o izvođaču radova na realizaciji projekta izgradnje cestovnog priključka novom autobusnom kolodvoru s državne ceste DC526 u Varaždinskim Toplicama.

Projektom vrijednim gotovo 1,2 milijuna eura izgradit će se i pješačka staza te urediti raskrižje državne ceste i Cvjetne ulice, a odabrani izvođač je tvrtka Colas Hrvatska. Radovima na ovoj dionici će se riješiti i oborinska odvodnja te obnoviti i uskladiti horizontalna i vertikalna prometna signalizacija, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom. Posebna pozornost posvetit će se rekonstrukciji i uređenju raskrižja državne ceste i Cvjetne ulice, a sve s ciljem povećanja preglednosti na sporednom smjeru. Radovima je planirano uvođenje dodatne prometne trake za skretanje ulijevo na glavnoj trasi, ali i semaforizacija uz osvjetljenje te pješački prijelaz.

- Izgradnjom novog priključka omogućuje se prilaz budućem autobusnom kolodvoru s državne ceste. Na taj će se način u velikoj mjeri rasteretiti promet gradskim ulicama. Također, dodatnom izgradnjom pješačkih staza uz državnu cestu, kao i rekonstrukcijom i uređenjem postojećeg raskrižja državne ceste i Cvjetne ulice, znatno će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu - rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Komentari