DAJ ŠAPI GLAS

Ivanečki osnovnoškolci učili o dresuri i socijalizaciji pasa

Objavljeno: 19.10.2023. 13:25

Zadnja izmjena: 19.10.2023. 13:25

Foto: Grad Ivanec

Učenici drugih razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu zajedno sa svojim roditeljima uključili su se u projekt pod nazivom Daj šapi glas!

Tim povodom ivanečki su učenici, pod vodstvom učiteljice Irene Prekrit, u krugu škole ugostili članove Kinološkog društva Varaždin Sinišu Magdalenića i Zvonka Klena s njihovim dresiranim psom Donom. 

-Redovit proces osnovne obuke psa traje tri mjeseca. No, važno je da vlasnik svakodnevno radi sa svojim psom, ne treba satima, dovoljno je i deset minuta, ali neka to bude kvalitetno. Učenje i socijalizacija psa cjeloživotni je proces – istaknuo je Magdalenić.

Učenici su tako mogli vidjeti kako psu davati naredbe, kako ga šetati sa i bez uzice te kada i kako ga nagraditi. Prikazan im je i segment profesionalnog rada sa psom u tehnikama obrane i napada, a što koriste prvenstveno specijalne službe. Takva je vrsta dresure izazvala najviše zanimanja kod okupljenih đaka.

Nakon završetka vježbi, djeca, ali i roditelji imali su mnoštvo pitanja o obuci pasa, a naravno da ih je oduševio poslušan i umiljat Don, čija je šapa dobila glas svih nazočnih, a kojeg dogodine potencijalno očekuju i natjecanja visokog ranga.

Komentari