provođenje socijalne politike...

Kroz program ''Gradim grad'' u Lepoglavi zaposleno šest novih radnika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.06.2018. 16:27

Zadnja izmjena: 30.06.2018. 16:29

Nastavljajući provođenje aktivne socijalne politike, u Gradu Lepoglavi s radom je započelo novih šest radnika i radnica u sklopu programa „Gradim grad – Program inkluzivnih javnih radova u Lepoglavi za koji je ostvarena potpora u iznosu od 149.178,60 kuna.

Program „Gradim grad“ primarno obuhvaća radove na održavanju javnih površina diljem
Lepoglave. Potpisivanju ugovora o radu s novim radnicima nazočio je i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač pojasnivši pritom što se od radnika očekuje i kakva će biti dinamika provođenja radnih zadataka iz programa „Gradim grad“.

- Grad Lepoglava kroz programe javnih radova do sad je zaposlio točno 140 osoba i na taj smo dio naše aktivne socijalne politike posebno ponosni jer je direktno usmjerena na ljude, na naše građane. Nova mjera, novi program, novi ljudi, ista skrb za
građane. Mi u Gradu se baš veselimo novim zajedničkim aktivnostima s našim ljudima, radnicima u programu „Gradim grad“ i ovdje posebno želim istaknuti izrazito dobru suradnju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koji je glavni partner na ovakvim programima – zaključio je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Planirani poslovi koji će obavljati osobe uključene u program „Gradim grad“ sastoje se od niza aktivnosti vezanih uz održavanje uređaja komunalne infrastrukture, a između ostalog, radit će se na čišćenju vodotoka korita potoka na području Lepoglave, čišćenju divljih deponija otpada, revitalizaciji poljoprivrednih površina, sadnji i zalijevanju cvjetnih gredica, održavanju prostora oko spomenika kulture, sudjelovanju u programu suzbijanja ambrozije na gradskom području te uređenju pješačkih staza i nogostupa.

Komentari