u europskom parlamentu

Lepoglava u Bruxellesu predstavila projekt Tehnološkog centra drvne industrije

Objavljeno: 19.07.2016. 09:00

Zadnja izmjena: 19.07.2016. 09:06

U Europskom parlamentu u Bruxellesu, u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera te uz potporu hrvatske euro-zastupnice Marijane Petir, održana je strukovna konferencija iz područja šumarstva i drvne industrije kojoj je glavna tema bila ulaganja u šumarstvo i preradu drva u zemljama jugoistočne Europe. Poziv da sudjeluje na konferenciji dobio je Grad Lepoglava kako bi predstavio projekt Tehnološkog centra drvne industrije.

- Potrebni su nam bolji alati kojima ćemo osigurati konkurentnost na globalnom tržištu, a trebao bi nam ih dati projekt Tehnološki centar drvne industrije koji je među svim projektima prepoznat kao kvalitetan projekt te dobio priliku da bude predstavljen u Bruxellesu – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da je, na konferenciji u Bruxellesu projekt ispred Grada Lepoglave predstavio Damjan Županić. 

Damjan Županić projekt je predstavio europarlamentarcima i predstavnicima drvne struke koji su, istaknuo je Županić, predstavljanje pratili sa zanimanjem pokazavši interes za Tehnološki centar drvne industrije, koji bi kao jedan od centara kompetencije pružao usluge poduzetnicima iz drvoprerađivačkog sektora.

Inače, hrvatska delegacija koja je sudjelovala na navedenoj konferenciji prva je gospodarska delegacija iz Hrvatske na sastanku sa Stalnim predstavništvom Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.

 

Komentari