Lučić podnio još jednu kaznenu prijavu protiv Habuša

Objavljeno: 17.02.2012. 12:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Branko Težak / CROPIX

Nezavisni gradski vijećnik Nino Lučić podnio je već drugu kaznenu prijavu protiv varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša u manje od deset dana. Nakon što ga je kazneno prijavio zbog navodne zlouporabe položaja i ovlasti donošenjem odluka koje nisu u skladu s odlukama Gradskog vijeća, Lučić je gradonačelnika Habuša i v.d. komunalnog pročelnika Vladu Vlašića prijavio i zbog kaznenih djela onečišćenja okoliša te ugrožavanja okoliša otpadom.

>> Vijećnik Nino Lučić kazneno prijavio gradonačelnika Habuša

Vijećnik Nino Lučić u svojoj drugoj kaznenoj prijavi ističe da Grad Varaždin ima mogućnost zbrinjavati komunalni otpad na zakonom prihvatljiv način u MBO pogonu u vlasništvu tvrtke poduzetnika Davora Patafte, ali da se unatoč tome otpad i dalje skuplja na nelegalnom deponiju u gradskom naselju Brezje.

- Nesumnjivo je da Habuš i Vlašić potpuno namjerno i svjesno, kao odgovorne osobe grada, svojim odlukama toleriraju daljnje zagađivanje tla i okoliša u Brezju - ističe Lučić.

Lučić od gradonačelnika Habuša i njegovih suradnika traži da podnesu ostavke jer su, kako kaže, izgubili sav kredibilitet.

- Habuš je svjestan kratkoće svoje političke karijere, pa namjerno radi štetu i pogoduje T7 grupi, jer će šteta za grad biti veća od sto milijuna kuna. Možda postoji privatni dogovor Patafte i Habuša o nekom postotku. Razmišljam čak da zbog njegovih iracionalnih poteza pokrenem postupak oduzimanja poslovne sposobnosti - naglasio je Lučić.

Na već drugu kaznenu prijavu Nine Lučića reagirao je i Goran Habuš.

>> Optužbe Nine Lučića su - apsurdne!

Lučić i Habuš - bivši koalicijski partneri

Lučić i Habuš su inače bivši koalicijski partneri. Lučić je naime u Gradsko vijeće na prošlim lokalnim izborima ušao kao čelnik varaždinskog SDP-a i to u koaliciji sa HNS-om kojeg je predvodio Goran Habuš. Lučić je također bio kandidat za Habuševog zamjenika na neposrednim izborima za gradonačelnika i njegove zamjenike.

Iako su na izborima za Gradsko vijeće SDP i HNS ostvarili solidan rezultat, suradnja između te dvije stranke i njihovih čelnika nije dugo trajala. Lučić je godinu dana nakon lokalnih izbora sa svojim istomišljenicima napustio SDP te se pridružio HSLS-u da bi na kraju završio kao nezavisni vijećnik, a Habuš je nastavio predvoditi oporbu u Gradskom vijeću da bi, nakon što je bivši gradonačelnik Čehok zajedno sa poduzetnikom Davorom Pataftom priveden te je bio primoran podnijeti ostavku, osvojio mandat gradonačelnika Varaždina.

Komentari