Ludbreško sunce uvijek vas dočekuje sa ljubavlju i osmijehom

Objavljeno: 04.08.2012. 11:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Svečanom sjednicom pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, Varaždinske županije i Grada Ludbrega obilježen je Dan udruge“ Ludbreško sunce.“ Tijekom cijelog tjedna u Kući sunca održani su razni programi, piše ludbreg.hr

Svečanoj sjednici prisustovali su zamjenica župana Blanka Glavica-Ječmenica, gradonačelnik Ludbrega Marijan Krobot, zamjenik gradonačelnika Božidar Hajsok, ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Dubravko Bilić, potpredsjednica ludbreškog Gradskog vijeća Vera Jadanić i brojni drugi.

Predsjednica Udruge, Ruža Zlatar na sjednici je upoznala prisutne s radom Udruge u proteklih godinu dana. A bilo je tu uistinu raznih aktivnosti, programa, projekata, radionica, izložbi.

– Uz sve aktivnosti sudjelujemo i na raznim predavanjima, seminarima jer život je velika škola i uvijek se treba nadograđivati. Kad smo ušli u Kuću Sunca, 2004. godine, odlučili smo svake godine uoči Dana domovinske zahvalnosti, simbolično zahvaliti našim donatorima – kazala je Zlatar.

Tako se ovoj svečanoj sjednici svake godine pridruže i brojni donatori, a ima i onih izvan granica Lijepe Naše. I ovoj sjednici prisustvovali su gosti iz Njemačke, iz bavarskog grada Krumbacha jer upravo su oni nabavili prvo kombi vozilo za potrebe ove udruge i u ovu se udrugu uvijek rado vraćaju kao i brojni drugi

– U ovom društvu gdje zaboravljamo na etiku i moral, teško je pronaći pozitivno mjesto, a Ludbreško sunce je upravo to. Ovdje vas uvijek dočekaju s ljubavlju i osmijehom – kazala je zamjenica župana Blanka Glavica-Ječmenica.

Udruga ima pedesetak korisnika u dobi od 4 pa do 50 godina. Korisnici sudjeluju u programima koji odgovaraju njihovoj životnoj dobi. Uz dnevni centar u „Kući Sunca,“ otvorena je i kuća „Sunčev sjaj“ koja korisnicima nudi 24-satni smještaj

– Podsjetili smo se koliko je truda i ljubavi uloženo u Ludbreško sunce, stoga su i takvi rezultati – kazao je ludbreški gradonačelnik Marijan Krobot.

Komentari