EP U GIMASTICI

Mateo Žugec napada medalju na Europskom prvenstvu u Mersinu

HGS

Objavljeno: 12.12.2020. 20:05

Zadnja izmjena: 13.12.2020. 09:52

Šest hrvatskih reprezentativaca spremno je za sutrašnji (nedjelja, 13. prosinca) napad na medalje Europskog prvenstva u Mersinu. Lov na postolja od 8,00 sati po hrvatskom vremenu otvoriti će juniorski finalisti na konju s hvataljkama Varaždinac Mateo Žugec i Liam Rabić, a onda slijede četiri seniorska finala i to redom - Aurel Benović u finalu partera, zatim Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama, te za kraj Tin Srbić na preči.

Hrvatska je od osamostaljenja do Mersina imala 28 europskih seniorskih finala i 6 osvojenih medalja te 13 juniorskih finala u kojima su osvojene 2 medalje. Šest finala u Mersinu rekordan je broj za Hrvatsku na jednom EP-u. Do sada smo najbolji bili u Montpellieru 2012. sa 2 seniorska i 3 juniorska finala.

Mateo Žugec, član GK Vidnija, aktualni je 5. junior svijeta na konju s hvataljkama, ima startni broj 5.

- Dan nakon kvalifikacija morao sam odmoriti ruku jer sam osjećao velike bolove u ručnom zglobu, ali tu je s nama fizioterapeut reprezentacije Vlatko Vorih koji je puno pomogao pri procesu oporavka i ruka je puno bolje. Moje jedino očekivanje ovdje je odraditi čišću vježbu nego sam odradio u kvalifikacijama i tada će sve biti u redu, rekao je Mateo.

Međimurec Filip Ude, viceprvak Europe iz 2008. godine, u svom 10. europskom finalu u karijeri nastupiti će sa startnim brojem 5.

- Ovdje je za vikend proglašen potpuni lockdown, nitko ne smije izlaziti iz kuća, ne rade ni dućani, ništa, tako da smo i mi sada u potpunoj karanteni, samo hotel i dvorana. Maksimalna priprema za finale. Moja najveća želja je da sutra napravim svoju vježbu od početka do kraja i ako ta vježba zaslužuje medalju, nitko sretniji od mene. Ako se okitim medaljom, to će biti moj božićni i novogodišnji poklon samome sebi. To bi me jako jako obradovalo. Nadam se da ću smoći snage i to odraditi onako mirno kako znam, kako vjerujem da mogu, kako sam odrađivao skoro cijelu ovu godinu. Nadam se da će sve dobro ispasti, najavio je sutrađšnje finale Ude.

 

Komentari