Mještanima Gornjeg Kneginca stigle ovrhe Eko-flora

Objavljeno: 21.11.2012. 08:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: Ilustracija

Mještanima općine Gornji Kneginec, kojima je otpad odvozila tvrtka Eko-flor Plus iz Mokrica, ovih su dana stigla rješenja o ovrsi. Mještanima su ovrhe poslane jer tvrtka tvrdi da nisu platili odvoz otpada za prosinac prošle godine, piše Varaždinski tjednik.

- Tvrtka Eko-flor s područja naše općine otpad je odvozila pet godina. Zadnjeg dana prosinca prošle godine istekao je koncesijski ugovor i od 1. siječnja ove godine otpad odvozi tvrtka Varkom. Mještanima su u većini slučajeva ovrhe stigle zbog neplaćenog računa od 61,50 kuna iz prosinca prošle godine, dok se ukupni iznos ovrhe popeo na 996 kuna - pojasnili su iz općine.

No, mještanima za prosinac uplatnice od Eko-flora nisu stigle, ali ni opomene da imaju dugovanja prema toj tvrtci.

- Ovdje se zapravo radi o dugu nastalom u vrijeme smjene koncesionara za odvoz smeća. Tada sami korisnici usluga nisu točno znali do kada smeće prikuplja jedan, a od kojeg datuma započinje drugi. Većina mještana, ali i mi nekoliko smo puta telefonski pokušavali dobiti nekoga iz tvrtke, ali oni ili se ne javljaju, ili preusmjeravaju pozive. Mi mještanima ne možemo puno pomoći, ali im pomažemo oko pisanja prigovora i sugeriramo im da plate jedino osnovni trošak, odnosno 61,50 kunu - rekli su u općini.

No, mještani općine Gornji Kneginec nisu jedini primili rješenja o ovrsi.

- U odvjetničkom društvu tvrtke rekli su nam da je građanima diljem Hrvatske upućeno 15 tisuća rješenja o ovrsi. Oni sugeriraju da se plati osnovni dug i 275 kuna kao trošak odvjetnika, dok će zateznu kamatu tvrtka izračunati za svakog mještana posebno. No, kako će im izračunati ako im se nitko ne javlja? Situacija je vrlo zamršena i ne znamo kako će se to na kraju riješiti - ističu u općini.

Komentari