Putuju zbog znanja

Mlade studentice iz Finske na stručnu praksu u varaždinske Parkove

Objavljeno: 27.03.2016. 17:12

Foto: Parkovi

Janika Safiluoto i Senni Nuorala, studentice iz Finskog grada Kajaania, proteklih su dana obavljale stručnu praksu u varaždinskim Parkovima koji su proteklih godina izrasli u sinonim za izvrsnost u hortikulturnom uređenju i proizvodnji bilja.  

Potvrda tome svakako je i stručna praksa koju u Parkovima d.d. ovih dana obavljaju dvije studentice iz Finske, iz grada Kajaania. Kainuu Vocational College, u suradnji sa Srednjom školom „Arboretum Opeka“, uputio je svoje dvije studentice na stručnu praksu u Parkove.

- Parkovi d.d. podržavaju projekte obrazovnih institucija koji su usmjereni na nov i inovativan pristup u stvaranju budućih mladih stručnjaka u hortikulturi. Želja nam je prenijeti svoja znanja i vještine mladim naraštajima i u tom smislu pomoći obrazovnim institucijama u oblikovanju budućih generacija koje će jednako odgovorno i ozbiljno pristupati poslovima koji ih očekuju u budućnosti ističu u ovoj gradskoj tvrtki.

Janika Safiluoto i Senni Nuorala u Parkovima su, pod budnim okom iskusnih agronoma, radile na poslovima u proizvodnji bilja i floristike.

Komentari