Projekta „Empower Yourself“

Mladi iz pet europskih zemalja posjetili Lepoglavu, primio ih zamjenik gradonačelnika

Grad Lepoglava

Objavljeno: 18.07.2016. 08:23

Zadnja izmjena: 18.07.2016. 08:25

Foto: Grad Lepoglava

Mladi iz Poljske, Italije, Malte, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, koji su u sklopu projekta „Empower Yourself“ boravili u Varaždinskoj županiji, posjetili su i Grad Lepoglavu, gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, predstavivši im programe koje Grad provodi u sklopu EU i upoznavši ih s načinima pružanja potpore mladima u Lepoglavi.

Nezavisna udruga mladih, nastavljajući sa svojim međunarodnim aktivnostima i uspješnim povlačenjem sredstava iz fondova EU, ostvarila je potporu od Europske komisije kroz financiranje projekta „Empower Yourself“ u sklopu programa Erasmus+, putem kojeg je u Varaždinskoj županiji od 2. do 9. srpnja boravilo 36 mladih iz 6 europskih zemalja. Tema projekta, čija je vrijednost gotovo 15 tisuća eura, jest poticanje zapošljavanja mladih s najvećim fokusom na samozapošljavanje, a sve kroz neformalno obrazovanje i razmjenu iskustava.

Ovo je već sedma delegacija mladih iz europskih zemalja koji su posredstvom programa Europske komisije, a u implementaciji Nezavisne udruge mladih, stigli u Lepoglavu na svoje projektne aktivnosti. Dovoljan je to argument tezi, kažu iz Grada Lepoglave, da se razvoj lokalne zajednice ne temelji i ne mjeri samo kroz kilometre cesta, kamione šudra ili druge apstraktne komunalne zahvate već i kroz ovakav društveni angažman građana.

– Iznimno mi je drago vidjeti i neke stare prijatelje koji su već četvrti put u Lepoglavi posredstvom ovakvih zdravih projektnih priča, koje ipak nose puno dobroga našoj Lepoglavi. Iskreno se veselim novim uspjesima mladih iz Lepoglave, koji svojim primjerom pokazuju kako za prave stvari ne treba uvijek tražiti okolo jer je ona prava aktivistička crta zaista tu blizu, a nama u Gradu iznimno je drago biti malim kotačićem u tom velikom ljudskom mehanizmu aktivizma mladih. – zaključuje Kovač nakon prijema mladih suradnika.

 

Komentari