čestitke

Na području Ludbrega 25 novih dobrovoljnih vatrogasaca

Objavljeno: 20.12.2023. 11:18

Zadnja izmjena: 20.12.2023. 11:18

Foto: Grad Ludbreg

Na području Ludbrega od nedavno za zaštitu građana brine 25 novih dobrovoljnih vatrogasaca. 

Nakon dvomjesečnog programa, 80-ak školskih sati provedenih u teorijskoj i praktičnoj obuci, završni ispit u Ludbregu položili su kandidati s područja grada Ludbrega te općina Sveti Đurđ, Martijanec, Veliki Bukovec i Mali Bukovec. Stekli su time prvo odnosno temeljno zvanje „vatrogasac”, nastavivši tako tradiciju organizacije najmanje jednog programa osposobljavanja dobrovoljnih vatrogasaca u ludbreškoj regiji tijekom posljednjih 15-ak godina.

– Homogenost i entuzijazam među polaznicima bili su na uobičajeno visokoj visini. Devetoro članica pokazalo se podjednako spremnima za sve izazove uobičajeno „muškog“ zanimanja, a prepreku nisu stvarale ni dobne razlike, s obzirom na više od 30 godina razlike u dobi između najmlađeg i najstarijeg polaznika. Znatan dio njih primio je odlične ocjene predavača organiziranih od strane Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, iskazavši spremnost za daljnje školovanje u području sve složenije vatrogasne struke. – istaknuo je Stjepan Kovaček, zapovjednik VZO Sveti Đurđ.

Zadovoljstvo i ponos zbog znanja i entuzijazma iskazanih od strane polaznika u obliku prigodne čestitke uputili su im koordinatori ovog programa Jurica Havaić (zapovjednik VZG/DVD-a Ludbreg) i Stjepan Kovaček (zapovjednik VZO Sveti Đurđ).

Komentari