Na tradicionalnom susretu biskupijski Caritas darivao višečlane obitelji

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.06.2015. 14:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Varaždinska biskupija

Tradicionalan susret s roditeljima petero i više malodobne djece, koji Caritas Varaždinske biskupije priređuje dva puta godišnje za oko 150 obitelji s njezinog područja, održan je u subotu u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu...

Okupljene su pozdravili varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, predsjednik Biskupijskog Caritasa mons. Ivan Godina i ravnatelj mr. Ante Šola. O temi "Vjera u Boga čini nas sretnima" izlagao je bračni par Josipa i Ivica Dobranić, članovi varaždinske Zajednice Cenacolo.

Biskup Mrzljak najprije je zahvalio Biskupijskom Caritasu na brizi u pružanju duhovne i materijalne pomoći onima kojima je potrebno, osobito obiteljima. Podsjetio je kako i papa Franjo stalno upozorava na važnost i svetost obiteljskog života.

- Stoga i mi u Varaždinskoj biskupiji podržavamo obitelji, posebno sve one obitelji koje spremno prihvaćaju svaki novi život, koje se ne boje novog života znajući da su djeca radost, ali i velika briga i odgovornost - rekao je biskup Mrzljak.

Nazočni roditelji u raspravi su posvjedočili teškoće s kojima se suočavaju, zasigurno u većem opsegu nego obitelji koje imaju manji broj djece.

Susret je zaključen podjelom vrijednih paketa koje je Biskupijski Caritas pripremio za obitelji, a sadržavali su namirnice, odjeću i druge životne potrepštine koje su potrebne u obiteljima koje imaju veći broj članova.

Komentari