rođena je 1912. godine

Načelnik Mirko Korotaj posjetio najstariju mještanku naše županije rođenu u Cestici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.10.2017. 09:24

Zadnja izmjena: 07.10.2017. 09:28

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba načelnik općine Cestica Mirko Korotaj posjetio je baku Josipu, najstariju stanovnicu Varaždinske županije rođenu u općini Cestica 17. veljače 1912. godine.  

Rodila se na „Ladikovom brijegu“ u Natkrižovljanu, a naposljetku  je živjela u Boršancu. Iz Boršanca je prvo otišla, 1981. godine, u dom u Jalžabetu, a potom je, 2004. godine, smještaj dobila u Caritasovom domu u Ivancu. Imala je sina Štefeka Lazar koji je otišao u Radovec, k „Lekićima“ za zeta, žena mu se zvala Barica. Imali su četiri puce, a po smrti supruge Barbare i sin je nakon par godina umro te su se djeca samostalno dalje probijala kroz život.

Iz mladosti se baka Josipa sjeća da je imala brata Valenta i Miška, te sestru Barbaru, ali svi su već pokojni, napominje baka,  a sjeća se i župnika vlč. Antuna Pintarića, koji je na župi Sveta Barbara Natkrižovljan  bio župnikom u doba njezine mladosti.  

Baka Josipa skromno je cijeli život živjela, a ni u doma nema neke posebne želje. Zadovoljna je sa svime, ne troši nikakve lijekove, a vrijeme uglavnom provodi u molitvi.  

Komentari