zdrava navika

Načelnik Šamec mandarinama razveselio osnovnoškolce u Trnovcu Bartolovečkom

Objavljeno: 16.11.2016. 14:17

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec danas je razveselio mališane Osnovne škole u Trnovcu podijelivši im 320 kilograma mandarina iz doline Neretve, a koje su samo dio donacije od tisuću kilograma koji je poklonjen školi.

Načelnik je istaknuo kako je uz stvaranje zdravih navika što se tiče prehrane, jedan od ciljeva ovog projekta i pomoći hrvatskim poljoprivrednicima.

– Ovo je četvrta godina da u jesenskim mjesecima dijelimo voće u osnovnim školama, dječjim vrtićima, a posjećujemo i najstarije sumještane u domu u Trnovcu. Obje naše škole uključene su u projekte „Školsko voće“ i „Školsko mlijeko“, a mi s darovima jeseni dolazimo da ih uključimo u zdravu prehranu. Ove smo se godine odlučili za mandarine, da pomognemo domaćim poljoprivrednicima iz Metkovića i Opuzena gdje su mandarine obilno rodile. Prošle godine to su bila jabuke lokalnih OPG-ova – rekao je načelnik Šamec o donaciji tisuću kilograma mandarina za oko 800 djece i 40-ak starijih osoba, za što je Općina izdvojila 3.500 kuna.

Ravnateljica osnovne škole Trnovec, Radmila Sačić, zahvalila je Općini na ovogodišnjoj donaciji voća za zdrave obroke školaraca i istaknula zadovoljstvo promjenom prehrambenih navika osnovnoškolaca, od početka projekta, od prije tri godine.

Osim Osnovnoj školi u Trnovcu mandarine su donirane i Osnovnoj školi u Šemovcu, Dječjem vrtiću Oaza u Bartolovcu, Dječjem vrtiću Zeko u Trnovcu te Obiteljskom domu za starije i nemoćne Vivo Vita u Trnovcu.

Komentari