otvoren Solar Wi-Fi corner

Novi Marof ima pametnu klupu na kojoj možete puniti mobitele i besplatno surfati internetom!

Objavljeno: 12.08.2016. 11:05

Zadnja izmjena: 12.08.2016. 11:33

Grad Novi Marof ima pametnu solarnu klupu i to ispred Srednje škole. Na klupi se istovremeno preko USB utičnica može puniti 8 pametnih telefona, a njena vrijednost je 16 000 kuna. Također, instalacijom wifi mreže osiguran je besplatni internet na području oko klupe, a instalirana je i IP kamera koja putem web stranice pruža građanima Novog Marofa "live stream". Projekt je krenuo u veljači ove godine, a sad je u potpunosti realiziran. 

Solar Wi-Fi corner je projekt kojeg je osmislila i realizirala neformalna skupina mladih koju čine Tomislav FerčakDominik ĐurinValentino IvanušićStjepan Radić i Denis Koren

- Dečki su željeli potaknuti mlade da razmisle o korištenju obnovljivih izvora energije koji su budućnost i željeli su potaknuti mlade na dodatno druženje. Također, srednjoškolci će stalno imati pune mobitele te pristup besplatnom internetu - objasnila je Kristina Ferčak, članica Odbora mladi za mlade koja ima savjetodavnu i korektivnu ulogu u ovom projektu.

- Zadovoljan sam kao gradonačelnik da smo došli od ideje do realizacije i da će angažman ovih mladih i ostalih mladih pokazati rezultate. Siguran sam da će ova aktivnost pojačati i aktivnosti ostalih mladih - poručio je gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač.

Jenkač je spomenuo i drugi projekt koji je sljedeći na redu za realizaciju, a to je  vježbalište koje će postaviti na području sportskog parka u Novom Marofu.

Tijekom otvorenja podijeljene su i plakete sponzorima, poduzetnicima koji su omogućili da se ovaj projekt ostvari.

 

Solar Wi-Fi corner je nastao u sklopu inovativnog programa “Mladi: snaga zajednice” koji je pokrenut u okviru Tematskog fonda “Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0” Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj. 


 

Komentari