Održana tribina o legalizaciji nezakonito izgrađenih zgrada za lokalnu samoupravu

Objavljeno: 22.11.2012. 10:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

U suradnji sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, Varaždinska županija organizirala je tribinu o legalizaciji nezakonito izgrađenih zgrada, s posebnim osvrtom na ulogu  lokalne  i regionalne samouprave.

Cilj je tribine bio upoznavanje predstavnika jedinica lokalne samouprave sa Zakonom o nezakonito izgrađenim zgradama i njegovom konkretnom primjenom, te približavanje samog postupka kojeg vodi nadležno upravno tijelo - Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije.

Budući da su tijela JLS nadležna za utvrđivanje komunalnog doprinosa također sudionici u predmetnom postupku legalizacije, važno je uskladiti njihov rad s radom županijskog Upravnog odjela kao nadležnog upravnog tijela, sa svrhom donošenja jednoobraznih akata i postizanja veće učinkovitosti, a sve u interesu podnositelja zahtjeva tj. žitelja Županije.

Posebni osvrt na legalizaciju objekata dao je pomoćnik ministra za prostorno uređenje Danijel Meštrić, dipl.ing.građ., dok je o upravnom postupaku te legalizaciji i ulozi JLS-a govorio pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Mario Sačić, dipl.ing.građ.

Komentari