Energetska obnova 

Petrijancu novih 55.000 eura za obnovu Stare škole

Objavljeno: 17.07.2023. 08:34

Zadnja izmjena: 17.07.2023. 08:34

Iz Općine Petrijanec izvijestili su da im je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo sufinanciranje projekta energetske obnove kulturnog dobra “Stara škola” u visini od 55.000 eura, a ostatak potrebnog novca osigurat će Općina iz svog proračuna. 

Kako dodaju,  općina se prijavila na još dva natječaja obnovu stare škole pa će sufinanciranje iz proračuna biti minimalno.

– Zahvaljujući novom odobrenom, još jednom, sufinanciranju u obnovi našeg kulturnog dobra u središtu Petrijanca Stare škole, vjerujem da ćemo završiti s radovima najkasnije početkom iduće godine. Općina Petrijanec nastavlja s uspješnim povlačenjem sredstava iz fondova, ali i s unapređivanjem kvalitete javne infrastrukture, obnovom objekata, njegovanjem tradicije i manifestacija koje nam prirede naše udruge i ravnomjernim razvojem svih naših naselja u općini - istaknuo je načelnik općine Željko Posavec. Obnovom stare škole stvorit će se uvjeti za nastavak ulaganja u naš Trg, dodao je.

Inače, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ranije je sufinancirao sa 974.000 kuna energetsku obnovu Stare škole.

Komentari