rekonstruirat će se ulica butina

Potpisan ugovor za uređenje nerazvrstane ceste u Općini Petrijanec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.02.2018. 08:36

Zadnja izmjena: 21.02.2018. 08:37

U skladu s poticanjem ulaganja u lokalne sredine, proteklih su dana potpisivanjem Ugovora o financiranju, ostvareni svi preduvjeti za realizaciju Mjere 07 iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske na području općine Petrijanec.

Tako će se provedbom ove mjere rekonstruirati ulica Butina koja je od veće važnosti na području općine Petrijanec i istovremeno jedna od najprometnijih. Naime, radi se o području koje spaja centralni trg Općine sa mjesnih grobljem, ali povezuje i stomatološku ambulantu, vatrogasni i društveni dom, crkvu i pastoralni centar. Obzirom na veliku koncentraciju stanovništva na tom području, nastoji se osigurati sigurnost u prometu i pružiti bolji uvjeti stanovnicima.

Predviđena sredstva za provedbu projekta iznose 1.750.437,25 kn, a trajanje radova predviđeno je u razdoblju od 12 mjeseci. Potpisivanju Ugovora prethodila je Odluka o prihvatljivosti zahtjeva za potporu za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste, koja je početkom godine stigla na adresu Općine Petrijanec a načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu su potpisali ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 milijuna kuna kroz spomenuti Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije

To je samo još jedna u nizu mjera na području općine Petrijanec kojom se nastoje iscrpiti sredstva Europske unije za realizaciju projekata, a posredno i smanjiti depopulacija naselja kao i povećati životni standard stanovnika općine Petrijanec – istaknuo je načelnik Željko Posavec.

Komentari