NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Samir Toplak, novi trener NK Varaždin: "Znam što treba napraviti!"

Objavljeno: 10.02.2020. 13:53

Zadnja izmjena: 10.02.2020. 15:34

Samir Toplak novi je trener NK Varaždin, službeno je potvrđeno na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Predsjednik kluba Stjepan Cvek opisao je kako su se sporazumno razišli s Lukom Bonačićem i kako su tekli pregovori s novim trenerom.

- Donijeli smo odluku da vratimo Samira Toplaka u klub. On je domaći čovjek, poznaje situaciju u klubu i momčadi, ima iskustva i mislimo da je najbolje rješenje. Još 15 kola je do kraja i ima prostora za napredak i osvajanje potrebnih bodova. Još radimo i na tome da ojačamo momčad, pa možemo reći da radimo sve da osiguramo ostanak u ligi, kategoričan je bio Cvek.

Vratiti vjeru u sebe

Samir Toplak otvoreno je odmah prokomentirao stanje u momčadi i naveo što sve treba učiniti da se ostvari cilj - ostanak u HT Prvoj ligi. 

- vjerujem da se pomak može napraviti. Prvi mi je zadatak da uvjerim igrače da vjeruju u sebe a onda i meni. Moram ih dići na psihološkom planu. Uvidio sam u taktičkom smislu što treba popraviti i odmah ćemo raditi na tome. Siguran sam da možemo osigurati prvoligaški status, da u to ne vjerujem ne bih niti dolazio u klub. Moram vratiti momčadski duh, najprije ću to učiniti kroz razgovore i taktičke treninge. Varaždin mora biti momčad, trebamo izacimo sav egoizam. Tko nije spreman staviti se u funkciji kluba i momčadi bolje da to sada kaže i odmah odustane. Mislim da su spustili glave i ne rješavaju momčadske stvari, dodao je Toplak.

Preinake u napadu

Stručno stožer će ostati isti s tim de će biti dopunjen s Brankom Lađevićem, koji već dulje vrijeme surađuje s Toplakom. Što se tiče konkretnog stanja u momčadi, Toplak vidi mogući napredak u napadu.

- Obrana je dosta dobra ali treba napraviti neke preinake u napadu. Malo se toga napravilo ptrotiv Hajduka i Istre, treba raditi više pomutnje u protivničkim redovima. Ja znam što treba napraviti i isto tako znam da možemo u kratkom roku reagirati. Samir Toplak će spasiti Varaždin ne zato jer je lako jer već zato što je to teško. Bit će problema sa satavom jer su Drožđek i Glavina izašli zbog ozljede a došli su kao pojačanja ali od danas krećemo s radom.

Direktor kluba, Toni Dalić potvrdio je da su svi stava kako je Toplak najbolji izbor za trenera. - Naša ekipa ne zaslužuje biti u ovoj poziciji na prvenstvenoj ljestvici. Oni se sigurno mogu nositi s najzuvučnijih imena hrvatskog  nogometa, rekao je Dalić i podsjeti da je dovršen teren s umjetnom travom, a da će led rasvjetu sutra postaviti. Što se tiče igračkog kadra Dalić je spomenuo dva igrača koji se priključuju prom sastavu. - Jučer nam je iz Splita stigao Tonio Teklić i to na posudbu. A, pojačanje će biti i 22-godišnji napadač Jorge Obregon iz peruanskog prvoligaša. Još imamo u igri nekoliko imena s kojima ćemo dodatno osnažiti ekipu, zaključio je Dalić.

Komentari