350 kvadrata novog prostora

Strojarska i prometna škola dobila novu knjižnicu - evo koju je knjigu Štromar preporučio učenicima

Objavljeno: 11.04.2017. 13:48

Zadnja izmjena: 11.04.2017. 13:56

Foto: Viktor Hranić

Strojarska i prometna škola danas je svečano otvorila nove prostore u čije je uređenje uloženo 1,2 milijuna kuna. Škola je dobila 350 kvadrata za knjižnicu i još nekoliko učionica.

Između ostalog je tu multimedijska učionica, sanitarni čvor, kao i čajna kuhinja za učenike s posebnim potrebama i zaposlenike škole,

- Mi ne ulažemo samo u struku, ne brinemo samo o praktičnoj nastavi, nego brinemo o svakom učeniku, kojemu ovaj prostor knjižnice omogućava individualni razvoj. - izjavio je ravnatelj škole Milan Žunar, dodajući kako im ipak nedostaje još opreme, premda su najopremljenija škola u ovom dijelu Hrvatske.

U svojoj izjavi za medije župan Štromar je naglasio kako je Hallerova aleja prepoznatljiva u cijeloj zemlji, jer su tu najbolje škole u Hrvatskoj.

- Čitam sve manje, ali barem 3-4 knjige godišnje. Učenicima bih preporučio Mrtve duše od Gogolja - knjigu koja ja pisana negdje 1850. ali pokazuje kako razmišljaju neki ljudi u današnjoj Hrvatskoj. - odgovorio je Štromar na pitanje o svojim čitalačkim navikama i o preporučenoj knjizi za učenike.

 

Komentari