NK VARAŽDIN - HNK RIJEKA

Toplak: "Iskautirali smo Rijeku do bola i igračima kapa dolje na provedbi plana!"

Objavljeno: 12.06.2020. 21:35

Zadnja izmjena: 12.06.2020. 21:45

Nakon 0:0 s Rijekom, u 28. kolu HT Prve lige, trener Varaždinaca Samir Toplak vrlo je zadovoljan, dok trener Rijeke Simon Rožman nije previše razočaran.

Toplak je najavljivao da imaju recept kako doći do boda ili bodova u utkamici s Rijekom i to se pokazalo točnim.

- Izuzetno dobro odrađena utakmica u svakom pogledu. Pristup, koncentracija… Iskautirali smo Rijeku do bola i igrači su to proveli na terenu. Bojao sam se, jer je izuzetno čudan sustav igre i teško je sve to primijeniti. Zato su se potrošili su se naši krilni igrači u obrani. E, sad ono što bi ja htio i što fali – da prepoznaju unaprijed mogućnost da dobijemo utakmicu. Utakmicu možeš dobiti doma sa samo malo više hrabrosti i odlučnosti naprijed. Ali, skidam kapu cijeloj ekipi na dobroj obrani, na sačuvanoj  golu i veliki, veliki bod kao poticaj, rekao je Toplak.

Simon Rožman nije previše razočaran, sve je pokušao ali danas nije uspio pronaći recept za varaždinsku obranu, a pogotovo za golmana Nevistića.

- Jako smo loše ušli u utakmicu. Nikako da nam teče igra. Mekani smo u duelu, puno je bilo loših stvari. Najviše što me brine su ozljede, danas je pet igrača izašlo van zbog nekih udaraca. Imali smo problema, pokušavali smo različite rotacije da bi dignuli ekipu ali jednostavno nismo mogli energetski biti na nekoj razini koja bi mogla biti zadovoljavajuća. Ali dobro, na kraju bod, glavu gore i idemo dalje, rekao je Rožman.

 

Komentari