Grad Ivanec

U Gradskoj knjižnici Ivanec održan projekt 'Čitaj, razgovaraj i odmaraj'

Grad Ivanec

Objavljeno: 09.06.2023. 09:23

Zadnja izmjena: 09.06.2023. 09:24

Gradska knjižnica Ivanec u suradnji s Odgojnim domom Ivanec realizirala je projekt pod nazivom "Čitaj, razgovaraj i odmaraj".Voditeljica projekta je nastavnica hrvatskoga jezika Jelena Mežnarić, a cilj projekta bio je vođenim aktivnostima kroz radionice čitanja, slušanja i nenasilne komunikacije razviti čitalačku pismenost korisnika Odgojnog doma.

Doznajemo iz Grada Ivanca da su se radionice održavale u manjim grupama kako bi se u opuštenoj atmosferi svaki učenik osjećao sigurnim izraziti svoje mišljenje bez bojazni od kritike i odbacivanja. Riječ je o osmišljavanju i implementaciji novih metoda i oblika rada s učenicima poput igre, istraživanja, dramskih igara, plesa, crtanja i improvizacije.

Gradska knjižnica Ivanec sudjelovala je kao partner u provedbi projekta. Realizirane su tri radionice pod nazivom: Upoznaj knjižnicu, Robotika i Bookcasting. Projekt je financiralo Ministarstvo znanja i obrazovanja u sklopu provođenja izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj 2022./2023.

Komentari