u oš ivanec

U Ivancu održana izložba 600-tinjak malih životinja, evo što kažu organizatori

Objavljeno: 08.01.2024. 11:17

Zadnja izmjena: 08.01.2024. 11:17

Društvo uzgajivača malih životinja Fauna Ivanec tijekom vikenda održalo je izložbu s oko 600 malih životinja u sportskoj dvorani OĐ Ivanec. Uzgajivači su bili iz pet hrvatskih županija te iz Slovenije.

Uzgajivačima je ovo bila prilika da se predstave sa svojim šampionskim primjercima, a izložbu je obišao i zamjenik gradonačelnika Ivanca, Marko Frišćić. Goste je izložbom predsjednik Faune Dražen Ferenec, Kako je rekao, društvo trenutačno broji 35-ero članova, od kojih je izlagalo 22-oje. Uzgoj malih životinja, kaže Ferenec, za sve je uzgajivače sve teže, prvenstveno zbog skupe hrane. Na ovogodišnjoj izložbi je najljepše primjerke malih životinja pokazalo 84-ero izlagača iz Krapinske, Križevačke, Međimurske, Virovitičko-podravske i Varaždinske županije.

S obzirom na interes izlagača i zanimanje posjetitelja za ovakve događaje te na aktivan rad Faune, domaćini su sa zamjenikom Friščićem razgovarali o mogućnostima nabave potrebnog inventara, kako bi udruga na višoj kvalitativnoj razini ubuduće mogla organizirati izložbe. Održavanje izložbe, koju Društvo Fauna organizira na početku svake kalendarske godine, novčano je pomogao Grad Ivanec, a supokrovitelj je bila gradska Turistička zajednica. Fauna je, uz ulaznice, dio prihoda za svoj rad pribavila i tombolom, koju su svojim donacijama pomogli brojni sponzori.

Komentari