grad lepoglava

U Lepoglavi održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta, evo što je rečeno

Objavljeno: 16.03.2022. 13:06

Zadnja izmjena: 16.03.2022. 13:06

Stanje sigurnosti na području Grada Lepoglave i dalje je na zadovoljavajućoj razini - rečeno je na održanoj prvoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Lepoglave.

Kako je rekao načelnik PP Ivanec Mario Medenjak, u proteklom razdoblju nije se na području Lepoglave dogodilo niti jedno teško kazneno djelo te je dodao da je zabilježen pad broja kaznenih djela za 13%. S druge strane, za 5% povećan je broj prometnih nesreća, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala. Zadovoljstvo stanjem sigurnosti na području Lepoglave izrazio je i gradonačelnik Marijan Škvarić koji je rekao da Grad provodi aktivnosti koje pozitivno utječu na stanje sigurnosti poput uređenja komunalne i društvene infrastrukture.

Najavili su i nastavak aktivnosti koje će dodatno utjecati na povećanje sigurnosti građana. Između ostalog, planira se nastavak uređenja komunalne infrastrukture dok će na određenim prometnicama biti postavljene kamere za nadzor brzine. Nastavit će se i provođenje edukativnih aktivnosti usmjerenih prije svih mlađoj populaciji kojoj se želi ukazati na štetnost konzumiranja opijata svih vrsta.

Budući da je na sjednici upozoreno na problem pasa i mačaka koje lutaju gradom i vlasnika kućnih ljubimaca koji se ne pridržavaju pojedinih zakonskih akata i komunalnih propisa, najavljeno je da će se provoditi i aktivnosti usmjerene kontroli držanja kućnih ljubimaca. 

Komentari