grad novi marof

U Novom Marofu potpisani ugovori za obnovu 'stare škole' vrijedni više od 1,4 milijuna eura

Objavljeno: 30.12.2023. 09:10

Zadnja izmjena: 30.12.2023. 09:13

Foto: Arhiva/Grad Novi Marof

Zgrada 'stare škole' u Novom Marofu u budućnost će biti Multifunkcionalni centar za mlade, a za taj projekt Grad je dobio potporu Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 997,5 tisuća eura. 

Gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je ugovore o javnoj nabavi vezane uz rekonstrukciju i opremanje građevina u vrijednosti od oko 1,4 milijuna eura.  

- Cilj nam je unaprijediti kulturni život naše zajednice, posebice naših mladih, a uređenje ovog Centra svakako će tome doprinijeti. Zgradu smo podijelili na tri dijela i to tako da središnji dio zgrade većinom koriste udruge, a u budućnosti ćemo moći tavan pretvoriti u hostel, a podrum u vinski podrum. Konačno smo došli i do ovog važnog dijela kada će početi rekonstrukcija zgrade, potporu ćemo je i opremiti i uvjeren sam da će „stara škola” postati novo mjesto okupljanja naših građana koji će u ovom prostoru moći provoditi svoje aktivnosti i družiti se – rekao je gradonačelnik.

Grad Novi Marof je nositelj, a partner u projektu Multifunkcionalni kulturni centar za mlade u Novom Marofu je udruga Mladi za Marof.

Komentari