općina petrijanec

U Petrijancu uređeno parkiralište kraj groblja, evo detalja

Objavljeno: 31.10.2023. 12:47

Zadnja izmjena: 31.10.2023. 13:33

Nedavno su završeni radovi na uređenju parkirališta na groblju u Petrijancu koje pokriva oko 1200 grobnih mjesta, a održava ga općinska tvrtka Priroda.

Ukupno je izgrađeno 47  okomitih parkirališnih mjesta, od kojih su dva za osobe s invaliditetom i pet rezerviranih mjesta za svećenika i užu obitelj prilikom ukopa pokojnika. Investicija vrijednosti 81.963,63 EUR-a (102.454,54 EUR-a s PDV-om) sufinancirana je sredstvima ruralnog razvoja Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu sa 38.724,15 EUR-a a projekt je odobrila Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad.

– Parkiralište mogu koristiti svi građani koji posjećuju groblje, a njegovom izgradnjom je omogućeno pravilno i u skladu sa Zakonom parkiranje vozila, što je do sada bio problem. Ovo je samo jedan od niza investicija koje smo proveli na groblju u Petrijancu, pa ću podsjetiti da smo iz istih sredstava uredili betonskim opločnicima staze na groblju, uveli novu rasvjetu na groblje, zamijenili prednju ogradu i sada u konačnici proveli projekt parkinga na parcelama koje smo otkupili od privatnih osoba – rekao je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

Povodom završetka radova načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec istaknuo je da mještani zaslužuju ovako uređeni prostor kako bi prilikom pokopa svojih najmilijih te posjeta njihovim vječnim počivalištima imali adekvatan prostor za parkiranje te prigodno uređen okoliš te je zahvalio izvođaču koji je prije i mjesec dana prije završetka roka za izvođenje uspješno završio ovu investiciju.

Posjetitelji groblja tako sada na raspolaganju imaju 47 parkirnih mjesta, od kojih su dva rezervirana za invalide. Osim toga, uređen je i sam okoliš parkirališta.

Komentari