NK VARAŽDIN - HNK GORICA

Uzbudljiva utakmica kojoj su presudile "pionirske" pogreške varaždinskih igrača

Objavljeno: 04.03.2020. 19:52

Zadnja izmjena: 04.03.2020. 20:49

Nakon susreta 25. kola HT Prve lige treneri su došli na konferenciju za novinare u različitim raspoloženjima.

Iako je Gorica morala loviti zaostatak od dva gola, trener gostiju Valdas Dambrausskas nije nezadovoljan.

- Bile je to uzbudljiva utakmica koju smo mi kontrolirali, reako je Dambrausskas. - Kontrolirali smo loptu i utakmicu ali gol je sve promijenio, nakon gola je  Varaždin imao još dvije šanse. Nako ntoga samo smo čekali na poluvrijeme. Drago mi je kako je reagirala moja ekipa u drugom dijelu. Iako uvijek igramo na pobjedu sada smo zadovoljni i s remijem s obzirom na okolnosti, zaključio je Dambrausskas.

Trener Varaždina Samir Toplak bio je nezadovoljan zbog propuštene prilike da se na svom terenu ostvari vrlo važna pobjeda. 

"Pionirske" greške

- Opet smo bojažljivo krenuli, prvih pola sata, rekao je Toplak. - Onda smo u zadnjih 15 minuta prvog poluvremena trebali riješiti utakmicu. Drugo poluvrijeme smo se malo uplašili pobjede. Griješili smo u izlasku, imal ismo izgledne protunapade ali smo uvijek napravili neku grešku u predaji lopte. Gorica je u drugom poluvremenu išal s full rizikom, a moj igrač 35 sekundi prije kraja ide centrirati a ne čuvati loptu uz aut liniju. Ali to su dječje bolesti. To ekipa poput Gorice zna iskoristi. Ali treba to gledato i da smo osvojili smo bod, zatim da smo u četiri utakmice tri puta bili neporaženi. Napredujemo kao ekipa u svakom pogledu. Po svemu smo bolji od Intera. Teško je ovako izgubiti utakmicu u posljednjim sekundama ali kao ekipa izgledamo bolje nego prije, dodao je Toplak.

Što se tiče primljenih pogodaka Topak je ocijenio da je kod prvog gola presudila "pionirska" greška obrane, dok za jedanaesterac nije htio ništa komentirati jer kaće da ga nije vidio.

Nakon 25. kola Varaždin je i dalje posljednji na prvenstvenoj ljestvici s 16 bodova koliko ima i pretposljednji Inter. Dok je stra 1961, nakon pobjede nad Osijekom na 19 bodova. 

 

Komentari