donacija općoj bolnici varaždin

FOTO Varaždinski DND obišao dječje odjele za koje su donirali televizore i klima uređaje

Objavljeno: 14.08.2018. 13:18

Zadnja izmjena: 14.08.2018. 14:02

Foto: Dario Jurčević

Danas su u Općoj bolnici Varaždin gostovali članovi DND-a Varaždin, s predstavnicima VK Garestin, te su obišli dječje odjele za koje su donirali opremu, a početak susreta bio je u 10 sati na odjelu za pedijatriju

Posebno je značajna suradnja s udrugama koje prepoznaju djelovanje i potrebe Opće bolnice Varaždin i u njoj pronalaze partnera. Jedna od njih je Društvo naša djeca Varaždin. Varaždinski DND već je petu godinu za redom organizirao humanitarnu priredbu uoči Valentinova. Nastupom polaznika njihovih radionica prikupljena su novčana sredstva kojima pomažu djeci koja trebaju određena pomagala za kvalitetniji život ili ona osnovna životna sredstva koja su neophodna za boljitak i zdravlje djece i mladih.

Naimee, ove godine proširili su suradnju s Vaterpolskim klubom Garestin i dječjim forumima osnovnih škola grada Varaždina i akciju produljili do 15. svibnja 2018.

Prikupljenim sredstvima odlučili su pomoći u opremanju dječjih odjela Opće bolnice Varaždin – dječje kirurgije, pedijatrije i neonatologije s 2 klima uređaja s uslugom instalacije, 4 televizora, osposobljavanjem dječjeg kutića u čekaonici dječje kirurške ambulante, Apnea monitorom, digitalnim tlakomjerima i toplomjerima.

- Prije svega moram zahvaliti dječjem forumu osnovnih škola grada Varaždina, Dječjem gradskom vijeću, Vaterpolskom klubu Garestin, zatim svim poslovnim subjektima koji su sudjelovali u ovoj našoj humanitarnoj akciji u kojoj smo prikupili 20.950 kuna, te smo s tim novcem bili stvarno iznenađeni - istaknula je predsjednica DND-a Jelena Mikić

 

Komentari