Nada Igrec iz Društva distrofičara

Važno je nastaviti projekt pomoćnici u nastavi, no problem je mobilnost osoba s invaliditetom

Objavljeno: 24.03.2016. 11:04

Zadnja izmjena: 24.03.2016. 11:06

Foto: Ivan Tomašković

U Županijskoj palači u Varaždinu održano je tradicionalno uskršnje druženje županijskih dužnosnika s članovima Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina.

Članovi Društva zahvalili su županu na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, a voditeljica novinarsko-literarne grupe Nada Igrec je istaknula je posebnu važnost projekta pomoćnika u nastavi.

- Svako treba nastaviti projekte koji su važni za budućnost mladih, a iza toga projekt osobnih asistenata za sve. Nezamislivo su važni osobni asistenti, a tu je projekt pomoćnika uz pomoć kojih djeca s posebnim potrebama ostvaraju strelovit napredak - rekla je Nada Igrec.

Ono što se treba popraviti je mobilnost i pristup prijevoznim sredstvima.

- Društva imaju kombi za prijevoz svojih članova, no s obzirom na veliki broj članova nije moguće udvojiti potrebama - rekla je Nada Igrec.

- Nabavili smo jedno kombi vozilo za Centar Tomislav Špoljar, ali razgovarat ćemo dalje i probati podići novo kvalitete - rekao je župan Predrag Štromar.

Na završetku druženja članovi su županu poklonili ručno izrađenu pisanicu koju su izradili sami članovi Društva, a župan Varaždinske županije Predrag Štromar čestitao je članovima Udruge Uskrs te im zaželio mirne i ugodne blagdane.

 

Komentari