grad ivanec

Više stotina planinara, rekreativaca i izletnika jučer planinarilo na Ivančicu

Objavljeno: 21.08.2023. 13:12

Zadnja izmjena: 21.08.2023. 13:12

Više stotina planinara, rekreativaca i izletnika jučer se pridružilo akciji Kretanjem do zdravlja koju je 40. put zaredom organizirao HPD Ivančica u suradnji s Društvom Maska i DSR-om Ivanec. 

Održavanje ove rekreativne manifestacije podupro je Grad Ivanec u sklopu poticanja turističkog brenda Ivanec - Planinarski grad. Akciji se pridružio i Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika Ivanca. Na kontrolnim je točkama od Žganog vina preko Mrzljaka, Grobeka i Černih mlaka evidentirano oko 350 upisa, čemu treba dodati još barem stotinu izletnika pristiglih preko drugih staza koji se nisu službeno evidentirali. Dobrom štimungu pridonijela je i bogata gastronomska ponuda te raspoloženi Faringaši.

Na vrhu je DSR Ivanec organizirao natjecanja u kuglanju na visećoj kuglani, skoku s mjesta, bacanju koluta i u potezanju užetom. Sve discipline bile su popunjene, a najuzbudljivija, već tradicionalno, bila su natjecanja u potezanju užetom. U natjecanjima je sudjelovalo čak 228 natjecatelja, a pobjednički naslov pripao je ekipi DSR Ivanec. Slijede Prigorec, Salinovec, TO Ludbreg, Belec, Lančić-Knapić i HPD Međimurje Čakovec.

-Posebno nas veseli što su nam došla i sva planinarska društva iz Varaždina, Zlatara, Belca, Ludbrega, Čakovca i dr. Posjet je odličan, podsjeća na masovna prvosvibanjska okupljanja i zaista smo zadovoljni uspjehom ovogodišnje akcije - rekao je predsjednik HPD-a Ivančica Borislav Kušen.

Komentari