Inafrastrukturni projekti

Završen sustav kanalizacije na području Općine Petrijanec, priključak je besplatan

Objavljeno: 27.10.2023. 18:35

Zadnja izmjena: 27.10.2023. 18:48

Iz Općine Petrijanec danas su izvijestili da je završen najveći infrastrukturni projekt u njezinoj povijesti - do svakog kućanstva naselja Družbinec, Strmec Podravski, Zelendvor i u Novoj Vesi Petrijanečkoj i gotovo svake građevinske parcele na području tih naselja dovedena je kanalizacija i besplatni kućni priključak.

Kako ističu iz Općine, napravljen je tehnički pregled i očekuje se skoro izdavanje uporabne dozvole projekta, čiji je investitor i provoditelj bio Varkom.

- Sada možemo reći svim domaćinstvima da se spoje na jedan od 742 priključka koji su napravljeni besplatno sredstvima EU u našoj općini. Dakle, besplatan priključak vrijedi za naselja Družbinec, Novu Ves Petrijanečku, Strmec Podravski, Zelendvor i dio naselja Petrijanec (Ulica Alojzije Stepinca, Ulica Zrinski Frankopana i dio ulice Bana Jelačića) - navode iz Općine.

Provedbom projekta "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Varaždin" poboljšao se postojeći sustav odvodnje na području aglomeracije Varaždin (Grad Varaždin i općine Sračinec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Maruševec, Vidovec, Beretinec, Sveti Ilija, Gornji Kneginec i Trnovec Bartolovečki) kroz uspostavu funkcionalnog sustava odvodnje i učinkovitog pročišćavanja otpadnih voda te povećanja broja stanovnika priključenih na sustav vodoopskrbe i sustav odvodnje, ističe se u priopćenju.

Ukupna vrijednost projekta za područje Općine Petrijanec (naselja Nova Ves Petrijanečka, Družbinec, Strmec Podravski, Zelendvor i dio naselja Petrijanec) iznosi 4,66 milijuna eura, u sklopu čega je izvedeno 13.200 metara gravitacijskog cjevovoda i 4.700 metara tlačnog cjevovoda, 6 crpnih stanica te 742 kućna priključka.

Komentari