sezona počinje 15.studenog

eTV: 4 i pol tisuće tone soli spremno za zimu u Varaždinu!

Objavljeno: 10.11.2016. 13:36

Zadnja izmjena: 10.11.2016. 14:12

Foto: Petra Mlinarić

Danas je u Maloj dvorani Županijske palače održan sastanak u organizaciji Županijske uprave za ceste, a glavna tema je bila vezana uz provođenje aktivnosti na održavanju kategoriziranih cesta na području županije - zimska služba 2016./17. godine.

Tom prilikom je Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC-a istaknuo kako je, kao i prošlih dvadesetak godina od njezinog osnutka, Županijska uprava za ceste spremna za zimu.

- Osigurane su dovoljne količine soli, otprilike 4 i pol tisuće tona, preko Hrvatskih cesta, a na raspolaganju će biti 30 ekipa za koje se nadam da neće biti iskorištene. Zadnjih nekoliko imali smo sreće, jer zima nije bila prejaka, pa je relativno mirno prošla sezona. - rekao je ravnatelj.

Također je naveo kako se, osim autocesta i državnih cesta, prema kriterijima prvo čiste ceste u području škola, bolnica, hitnih službi i bilo kojih institucija koje zahtijevaju da se očiste što prije, dok se ostale prometnice čiste u roku od 24 sata.

Iz tvrtke PZC d.d. prisutan je bio Mario Vdović koji je napomenuo kako su se, kao i svake godine do sad, zimskim uvjetima prilagodili pripremanjem adekvatne radne snage konkretno za Varaždinsku županiju je spremno 48 vozila, dok je za Grad Varaždin spremno njih 24.

Zamjenik župana, Alan Košić se osvrnuo na pripremljenost same Varaždinske županije te istaknuo kako je u koordinaciji sa svim službama i sa ŽUC - om i Hrvatskim cestama županija osigurala sve potrebno kako bi zimska služba mogla normalno raditi. 'Sezona službeno počinje 15. studenog, a  mi smo već sad spremni!' - rekao je zamjenik župana.

Predstavnici policije su upozorili na nužnost adekvatne zimske opreme u vrijeme sljedećih mjeseci, dok se vožnja mora prilagoditi uvjetima koji zasigurno nisu idealni, što često podrazumijeva vožnju ispod onih brzina koje su dopušteni prometnim znakovima i smanjenje kočenja i naglog skretanja.

 

Komentari