donacija od 8 000 kn

Stričak 'nahranio siromašne' kako bi 'opleo' Batinića: Smiješi se sa svake bukve, gdje su mu rezultati?

Objavljeno: 02.09.2016. 10:27

Zadnja izmjena: 02.09.2016. 10:49

Foto: Dalibor Rihtarić

Županijski šef HDZ-a i kandidat za zastupnika u Hrvatskom saboru, Anđelko Stričak, usmjerio je danas stranačka novčana sredstva u kupnju prehrambenih namirnica za potrebe pučke kuhinje umjesto u vlastite promidžbene materijale, a onda se obrušio na Milorada Batinića, kandidata Narodne koalicije.

- Ako ste putovali područjem varaždinske županije imali ste prilike vidjeti da se sa svakog drugog - trećeg plakata smiješi gospodin Batinić. Na Ivanščici nema bukve na kojoj nema njegovog plakata, nadalje, ako ste se vozili od Ivanca do Ludbrega nema kukuruzišta gdje nisu postavljeni njegovi improvizirani plakati, a sve to u kampanji iziskuje velika novčana sredstva koja se troše na krive načine – izjavio je Stričak.

"Koji su njegovi rezultati?"

Stričak se u svojoj kampanji odrekao dio novčanih sredstava stranke za izradu plakata i letaka te ih usmjerio u kupnju prehrambenih namirnica u vrijednosti 8 tisuća kuna za potrebe varaždinske pučke kuninje.

- Gospodin Batinić bio je tri godine saborski zastupnik, jedan mandat podpredsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Kluba zastupnika i koji su to njegovi rezultati kada danas u svoju kampanju mora uložiti tisuće kuna, ako ne i milijune – nadovezao se Stričak.

O kolikoj pomoć pučkoj kuhinji  je riječ, govorio je je ravnatelj Ante Šola: - Caritas vodi brigu kojima je najpotrebnije, a oni su briga cijele zajednice i zato je ova donacija i više nego hvalevrijedna, jer dobili smo sve potrebne namirnice za izradu toplih obroka. Donirana količina namirnica omogućit će tristo toplih obroka dnevno za narednih deset dana, što znači da ćemo tim poklonom servirati ukupno 3000 toplih obroka, a to nije malo.

Komentari