potres u sdp-u

Barbara Antolić Vupora: Pokrenut je stegovni postupak, ali isključenje nije predloženo

U utorak poslijepodne ekskluzivno smo objavili kako SDP-ovci glasuju o prijedlogu za isključenje Maria Habeka iz SDP-a, a jutros je stigla i službena potvrda da je održana telefonska sjednica sa samo jednom točkom dnevnog reda...
Objavljeno: 08.08.2018. 08:10

Zadnja izmjena: 08.08.2018. 08:21

Foto: Arhiva

U utorak poslijepodne ekskluzivno smo objavili kako SDP-ovci glasuju o prijedlogu za isključenje Maria Habeka iz SDP-a, a jutros je stigla i službena potvrda da je održana telefonska sjednica sa samo jednom točkom dnevnog reda – pokretanje stegovnog protiv bivšeg predsjednika Županijske organizacije SDP-a i saborskog zastupnika Maria Habeka.

>>DOZNAJEMO: SDP-ovci na telefonskoj sjednici glasovali o izbacivanju Maria Habeka iz stranke!

Podsjetimo, neki od članova Županijskog odbora u utorak su nam rekli kako im je doslovno bilo postavljeno pitanje - jesu li za isključenje Maria Habeka iz SDP-a, što će, kako su pretpostavljali, ići kao prijedlog Glavnom odboru SDP-a koje jedino može odlučiti isključenju nekoga iz stranke. U službenom priopćenju stranke koje je stiglo danas, međutim, stoji kako „nije točna informacija da je predloženo isključenje, već je navedeno da se Predsjedništvu SDP-a Hrvatske predlaže pokretanje stegovnog postupka jer o vrsti sankcije odlučuje isključivo Predsjedništvo SDP-a", piše u dopisu koji potpisuje predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora.

Ostatak priopćenja prenosimo u cijelosti:

Rasprava o štetnim istupima za stranku provedena je na sjednici 1.8. 2018. godine, dok je telefonska sjednica sazvana zbog hitnosti u cilju da se rasprave provode na tijelima stranke. Zahtjev za stegovni postupak pokrenut je zbog opetovanog, vrlo negativnog i neistinitog komentiranja unutarstranačkih odnosa u lokalnim medijima od strane Maria Habeka. U stranci kao što je SDP, mimoilaženje u nekim temama je normalno i poželjno, jer time se dobiva  dodatna širina u razmišljanju i odabiru najboljih rješenja koja će SDP predložiti na svim razinama, bez obzira bio SDP dio pozicije ili opozicije. Ali, kao i u svakoj obitelji, i naša velika obitelj u nekim se trenucima nađe u problemima, koje treba rješavati unutar naša četiri zida, a ne na raznim portalima. I upravo radi toga stav je županijskog vodstva stranke da je Mario Habek pretjerao i stoga mora snositi dio odgovornosti za svoje postupke. Cilj novog rukovodstva nije isključivanje članova, već uključenje čim većeg broja naših članova u stranačke procese, kojima želimo pripremiti što bolje programe i predložiti rješenja problema naših sugrađana u svim dijelovima Varaždinske županije. U konačnici, ne moramo se voljeti, ali moramo zajedno raditi na boljitku i biti srce dobrih promjena u ovom političkom sumraku u koji nas je uvela sadašnja vlast. Stoga ovim putem pozivamo sve članice i članove SDP-a, ali i naše sugrađane, da se pridruže našoj ideji stvaranja što jačeg i boljeg SDP-a, SDP-a koji će u svakoj političkoj utakmici ostaviti srce na terenu i izboriti se za pozitivne promjene u našem društvu.

 

Komentari