tvrdi da je rođen slučaj 'bale 2'

eTV - Avar: Nije nitko pustio novac zato što je 'došao župan'. Ister će otići, ostat će tužbe

Vijećnik s Čehokove kaže da direktor Varkoma i župan prenaglašavaju svoju ulogu oko pročistača („dramatiziraju“), za potez jednostranog raskida ugovora s GK Grupom smatra da će donijeti samo nove tužbe, a proziva i Hrvatske vode za koje kaže da su mogle neke stvari spriječiti, ali nisu…
Objavljeno: 20.10.2022. 12:34

Zadnja izmjena: 20.10.2022. 14:17

Iz Nezavisne liste Ivana Čehoka uvjereni su kako je ovih dana, zbog Varkomovog jednostranog raskida ugovora s GK Grupom, rođen slučaj „bale 2“, kako se danas u eTV studiju izrazio Zlatan Avar.

Avar postupak SDP-a smatra političkim oportunizmom.

- Gospodin Bosilj upravo kod vas je rekao isto ono što i ja: „ne znamo što će biti“. Kad se pokaže da nije bilo kaznenog djela, imat ćemo iste situacije kao i s balama – dakle, tužbe, koje onda Istera neće brinuti jer više neće biti direktor Varkoma. To je potez koji nije pretjerano mudar. Politički je oportun – rekao je Avar.

'Ister i Stičak dramatiziraju'

Bivši dogradonačelnik ujedno smatra da direktor Varkoma Bruno Ister, ali i župan Anđelko Stričak, prenaglašavaju svoju ulogu u cijelom slučaju.

- Ne može u Hrvatske vode netko doći pa prisiliti nekoga da dade novac. Postoji procedura. Stričak je sigurno, poznavajući ga, razgovarao, međutim neka presudnu ulogu nije imao. Nitko se tamo nije sjetio „aha, došao je župan, sad ćemo mi odmah nastaviti financirati“. Postoji procedura. Prvi ugovori za glomeraciju nikad nisu bili upitni. Mislim da je bilo previše dramatiziranja.

'Ključnu ulogu ima Povjerenstvo'

Ključnu ulogu u cijeloj stvari, tvrdi Avar, ima Povjerenstvo satavljeno od predstavnika Grada Varaždina, Varkoma, ali i Hrvatskih voda, te ono donosi ključne odluke.

- Postoje određeni uvjeti koje je izvođač morao zadovoljiti. Pitanje je zašto povjerenstvo koje je odlučivalo o tome (nije odlučivao ni direktor ni gradonačelnik), kad se vidjelo da izabrani izvođač ne raspolaže svim onim uvjetima koji se u tenderu spominju - zašto nisu poništili natječaj i raspisali novi?

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradski vijećnik Zlatan Avar pogledajte ovdje:

 

Komentari