danas posebno "naelektrizirano"

Čehok Bosilju da je SDP-u problem "glava, a ne tijelo", on njemu da je "najgori manipulator"...

Objavljeno: 07.05.2018. 18:02

Zadnja izmjena: 07.05.2018. 18:07

Foto: Luka Šalamun

I tijekom današnjeg aktualca na Gradskom vijeću najviše „pripetavanja“ ponovno je bilo na relaciji Neven Bosilj – Ivan Čehok, da bi Bosilj naposlijetku zaključio da  Čehok njegovu stranku spominje „u stilu najgoreg verbalnog manipulatora“.

Bosilj je, naime, bio nezadovoljan dostavljenim odgovorom o savjetnicima angažiranim u Gradu odnosno u gradskim ustanovama i poduzećima, odnosno smatrao je da podaci nisu sveobuhvatni. Čehok mu je odgovorio, kako zna da ga zapravo zanima angažman Mladena Šestanja u gruntovnici, ali da zato „nije trebao okolišati – nego otvoreno pitati“. Prethodnu vlast pritom je prozvao da šest godina „nije uspjela uskladiti zemljišne knjige“, Šestanj je u međuvremenu otišao u mirovinu, a njegovo iskustvo, kako je rekao - „sada vrijedi svaku kunu“.

Pedagoška mjera Varteksu

Bosilj je još jednom ponovio pitanja – kada gradska vlast misli dati termin sastanka kineskom investitoru u varaždinski aerodrom, te u pisanom obliku zatražio odgovor na koji način je naplaćeno potraživanje od Varteksa. Čehokov odgovor glasio je da je ovrha Varteksa bila „pedagoška i preventivna mjera“, izrazivši nadu da će u budućnosti ova tvrtka poštivati otplatni plan. Glede kineskog investitora rekao je da su mu dali četiri termina, međutim da spomenuti nije dobio vizu.

Na aerodromu "ni ftiča"

Ponovio je da Diamond Aircraft „malčira – umjesto da investira (to je strateški interes grada, a tamo nema ni ftiča, a kamoli aviona", dok Calzedonia i dalje čeka, nudeći tjednu liniju s Veronom. Optužio je bivšu vlast da je naknadno mijenjala koncesijske uvjete, umjesto da je iskoristila vrijeme kada se u Zagrebu gradio novi aerodrom. Bosilj mu je na to replicirao da bi trebao investitore sve zajedno staviti za stol („pa da bude deset linija“), dodavši također, da bi on kao „Thompsonov fan trebao znati da se aerodrom u Zagrebu zove Franjo Tuđman“.

"Fetiš na SDP"

Nije tu bio kraj, Bosilj je naime Čehoka pitao kako to da je zadržao čak tri SDP-ova pročelnika – znači li to da je SDP u prošlosti ipak dobro radio svoj posao? „Tako se lijepo ponašaju da se uopće ne vidi da su oni članovi SDP-a, puno bolje nego glava SDP-a, ali tako je to uvijek u mnogoljudnim strankama poput SDP-a – glava je problem, ne tijelo“, glasio je Čehokov odgovor. „Znam da imate fetiš na SDP, ali vaše primjedbe su pokazatelj vašeg straha, a spominjete nas u stilu najgoreg verbalnog manipulatora“, zaključio je Bosilj.

Komentari