upućen prijedlog o izmjeni i dopuni zakona

Nakon dvije i pol godine MOST podržao prijedlog HDZ-a o sjedištu Sveučilišta Sjever

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2017. 08:34

Zadnja izmjena: 22.12.2017. 08:38

Foto: Arhiva

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan u svojem je priopćenju izrazio zadovoljstvo prijedlogom izmjena i dopuna prijedloga Zakona o osnivanju Sveučilišta Sjever od strane saborskog zastupnika Roberta Podolnjaka, a cilj inicijative je da se sjedište Sveučilišta Sjever iz Koprivnice preseli u Varaždin.​​​​

<< Čehok složan s Podolnjakom - upućen prijedlog da Sveučilište Sjever postane Sveučilište Varaždin >>

Prema Habijanovim riječima, oni su kao stranka u ožujku 2015. godine predlagali da sjedište Sveučilišta bude u Varaždinu, međutim, taj prijedlog nije prošao, niti ga je prema Habijanovim riječima Podolnjak podržao. Kako kaže, od tada pa sve do danas stalno ističe kako je potrebno ispraviti nepravdu i sjedište Sveučilišta prenijeti u Varaždin.

- Upravo sam to isticao u kampanji, a zadnji put i na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina održanoj 6. prosinca, na kojoj sam ponovo apelirao da se sjedište Sveučilišta prenese u Varaždin - izjavio je Habijan i dodao kako bi volio da je Podolnjak bio jednako glasan bio i prije pa danas ne bi bilo potrebe da inzistiramo na izmjenama i dopunama zakona.

- Očekujem jedinstvo svih saborskih zastupnika po navedenom pitanju, bez obzira na njihovu političku pripadnost i očekujem da će podržati prijenos sjedišta u Varaždin, bez obzira na stranačke naputke - za kraj je napisao Habijan. 

Komentari