priopćenje stranke

HNS-ovci prozvali župana za ucjenu i kažu da NK Varaždinu mogu pomoći neovisno od njega

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.11.2018. 10:39

Zadnja izmjena: 09.11.2018. 10:44

Podijeljene reakcije izazvala je ovih dana inicijativa župana Radimira Čačića da se u sufinanciranje NK Varžadina uključe svi gradovi i općine, iza čega je stao i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

>>ČEHOK O ZAJEDNIČKOM FINANCIRANJU "U nekadašnjem Varteksu nisu igrali samo Varaždinci"

HNS je danas poslao priopćenje za medije u kojem se slažu da NK Varaždin zaslužuje financijsku pomoć, kažu da će poduprijeti i svaku inicijativu koja ide u tom smjeru pod uvjetom da je transparentna, ali tvrde da im župan Radimir Čačić, ne priključe li se ovoj inicijativi – prijeti izostankom ŽUC-ovog sufinanciranja uređenja županijskih i lokalnih cesta, te sanacija klizišta.

>>ODRŽAN PRVI SASTANAK Koliko će gradova i općina odlučiti sufinancirati NK Varaždin?

- Župan Varaždinske županije svoje ovlasti koristi za ucjene, zastrašivanja i ultimatum. To nije novost, ali ovaj put prešao je sve granice jer direktno ugrožava sigurnost svih građana Varaždinske županije. Zastrašivanje načelnika i gradonačelnika, pritom se pozivajući na mrkvu i batinu, previše je čak i za Čačića kojem je u ovom mandatu najveći uspjeh kupnja dvorca, balona i šatora – stoji u priopćenju HNS-a, u kojem zaključuju da svaka općina može samostalno donijeti odluku o pomoći (donaciji) NK Varaždinu, neovisno od županove inicijative.

>>ČAČIĆEV MODEL Zašto bi svi gradovi i općine trebali financirati NK Varaždin?

Komentari