žestoko, žestoko

Martinčević: "Lekcije vam drže Štromar i Kišić", Čehok: "Na vašem mjestu može biti i maler"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.11.2018. 12:19

Zadnja izmjena: 26.11.2018. 12:39

Foto: Dario Jurčević

Na današnjem aktualcu, kao što smo izvjestili, došlo je do žestokog sukoba između gradske vijećnice Natalije Martinčević, gradonačelnika Ivana Čehoka i predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana, nakon čega je Martinčević napustila sjednicu.

>>Martinčević napustila sjednicu Gradskog vijeća nakon žestoke "paljbe" između nje, Čehoka i Habijana

Sukob je izbio oko EU projekata, prilikom čega je Martinčević prozvala gradonačelnika da je Varaždin realizirao svega 4.604 eura, nasuprot Županije koja je realizirala 710 milijuna kuna sa 122 projekta. Gradonačelnik joj je odgovorio kako je sramota u 2018. godini hvaliti se obnovom fasada: „Ako je to doseg vaše politike,onda neka bude na vašem mjestu maler“, rekao je Čehok, dodavši da njegova vlast, nasuprot njima – razmišlja o e-learningu i brzom internetu.

S obzirom da je Martinčević napustila sjednicu uz obrazloženje da joj Habijan ne da do riječi, zbog čega će uložiti pritužbu na njegov rad, naknadno se očitovala priopćenjem za medije u kojem Čehoka dodatno proziva i za poskupljenje komunalne naknade, što naziva udarom na umirovljenike, samaćka domaćinstva, te obrtnike i trgovce koji pokušavaju opstati u centru: - Umjesto da organizirate konferencije na kojima vam lekcije drži tandem Kišić / Štromar, koji u svojih osam godina mandata (citiram vašeg koalicijskog partnera iz HDZ-a) nije izgradio ni šupu, bilo bi bolje da to vrijeme iskoristite za pripremu i prijavu projekata – napisala i dodala kako je dva od tri projekta obnove dječjih vrtića prijavio još Habuš, te kako se za škole ne zna hoće li proći.

Komentari