kandidat za gradonačelnika

Patafta predao potpise: Odričem se službenog vozila i plaće u korist besplatnih vrtića

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.04.2021. 08:50

Zadnja izmjena: 30.04.2021. 08:50

Foto: Arhiva

Davor Patafta također je u četvrtak predao potpise podrške svojoj kandidaturi za gradonačelnika, uz poruku kako se jedini odriče gradonačelničke plaće (bruto 1,5 milijuna tijekom mandata), i to u korist dječjih vrtića.

Jedini se, kako je naglasio, odriče i službenog vozila:

- Od srca hvala svima na potpisima i podršci. Imamo više potpisa nego što je bilo potrebno, a to nam je samo poticaj da još jače i energičnije nastavimo braniti interese Varaždina i ljudi koji ovdje žive. Politika mi ne treba, o njoj ne ovisim, nitko me ne može ni kupiti ni fascinirati – dodao je Patafta.

"Sjetimo se smrzavanja..."

Nezavisna lista Davora Patafte ujedno je predala i potpise za Županijsku skupštinu, što je Patafta obrazložio sljedećim riječima:

-  Sjetimo se kako su se pacijenti smrzavali u šatorima usred covid krize dok su se Čačić i Čehok svađali. Toga je dosta! Dosta je bahate politike i manipulacije, nerada i nesposobnosti, dosta je uhljebljivanja i trošenja novca građana. Grad i županija moraju surađivati, sinergijski pokretati projekte, a ne da se župan i gradonačelnik gledaju preko nišana, kao što je to do sad bio slučaj s Čačićem i Čehokom – rekao je između ostaliga.

"Zona se mora aktivirati"

Odluku da se njegova Nezavisna lista natječe i za prisutnost u Županijskoj skupštini, Patafta je dodatno obrazložio tome što Županija raspolaže s 20 posto prihoda od poreza na dohodak i mora pomoći aktivaciji zone veličine 50 nogometnih igrališta, tj. zone Brezje koja je već 15 godina blokirana balama otpada.

Komentari