varaždinske toplice

Stričak zaokreće smjer razvoja bolnice oko kojeg se sporio s Čačićem

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.06.2021. 11:42

Zadnja izmjena: 14.06.2021. 11:47

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak privremeno je zaustavio izradu strategije razvoja bolnice u Varaždinskim Toplicama, koja je, podsjetimo, bila glavna točka prijepora između njega i bivšeg župana Radimira Čačića tijekom kampanje.

Anđelko Stričak tada je, kao što je poznato, Čačića prozivao da radi na privatizaciji bolnice, dok je Čačić isto nijekao uz poruku kako tako nešto nije ni moguće. Dva tjedna nakon izbora u kojima je pobijedio Anđelko Stričak, održan je sastanak na tu temu, o kojem je na današnjoj izvanrednoj presici također govorio  Stričak.

Stričak je tom prilikom rekao: 

- Dogovorili smo trenutnu stanku u daljnoj izradi strategije te ćemo u idućih mjesec dana definirati nove ciljeve i prioritete. Strategijom je predviđeno razdvajanje bolničkog dijela od turističkog, odnosno formiranje dviju ustanova, s čime se ni ja ni moj tim ne slažem. Smatramo da u prvom planu moraju biti stanovnici Grada Varaždinske Toplice, svi korisnici Specijalne bolnice, a tek potom možemo razgovarati o dobiti i profitu - rekao je Stričak i nadodao kako će skolpiti aneks ugovora te produljiti rok izrade studije za šest mjeseci kako bi se razriješila ova situacija. 

Anđelko Stričak, kako je nadalje izvjestio javnost, tijekom proteklog tjedna se sastao s premijerom RH Adrejom Plenkovićem, ali i načelnicima i gradonačelnicma Varaždinske županije, koji su mu tom prilikom predložili redovite susrete u jedinicama lokalne samouprave koje vode.

Komentari