prijevremeni izbori '23.

Čovjek iz pozadine ulazi u Županijsku skupštinu i Čehoku će odraditi teren?

Stričak navodno urgirao da ga se isključi iz HDZ-a, a Čehok ga je prihvatio, povezao se preko njega s HSS-ovim Krešom Beljakom, no do danas mu nije uspio osigurati obećano mjesto...
Objavljeno: 07.01.2023. 09:57

Zadnja izmjena: 07.01.2023. 10:07

Igor Borovec, poznat i kao varaždinski 'Milijan Brkić', odnosno u političkom slengu netko tko je zadužen za teren, mogao bi biti jedan od ključnih ljudi Ivana Čehoka za skorašnje prijevremene izbore.

S Igorom Borovcem Čehok surađuje od proteklih lokalnih izbora kada mu je Borovec osigurao dio glasova HDZ-a, i to kao nekadašnji HDZ-ov predsjednik mladeži i predsjednik 5. mjesnog odbora koji je bio zadužen za slične poslove – poslove animiranja glasačkog tijela na terenu.

U nekom trenutku Borovec je navodno ušao u sukob s Anđelkom Stričakom, poslije čega je u siječnju 2019. isključen iz stranke, a onda se, dvije i pol godine kasnije, na lokalnim izborima 2021. pridružio Ivanu Čehoku, odrađivao teren i povezao listu s HSS-ovim Krešom Beljakom.

Stričak navodno urgirao da ga se isključi, Čehok pocrtao njegovo ime na plakatu

Situacija se potencijalno mijenja

Kako doznajemo, Čehok mu je tada obećao sigurno mjesto za ulazak u Županijsku skupštinu, te je čak i podcrtao njegovo ime na predizbornom plakatu (vidi sliku), no onda ga je zbog „viših interesa“ pomicao sve niže i niže.

Uz Ivana Čehoka i Maria Lešinu, u Županijsku skupštinu tako su ušli Marijan Cingula, Željko Bunić i Dragutin Kranjčec, a Borovec nije. Sada se, međutim, situacija potencijalno mijenja. Čehoku je potreban netko tko će mu odrađivati teren, a Zlatan Avar, kažu nam upućeni, zauzet je poslovno i dislociran, budući da radi u Zagrebu na HRT-u.

Igor Borovec povezao je Ivana Čehoka s Krešom Beljakom

Komentari