STOLNI TENIS

Borovec, Vukelić i Žganec osvojile medalje u Dugom Selu

HSTS

Objavljeno: 16.03.2022. 08:00

Zadnja izmjena: 16.03.2022. 20:09

U Dugom Selu odigrao se 44. memorijal Đuro Dubenik, u organizaciji STŠK Dugo Selo uz Hrvatski stolnoteniski savez, na kojem je nakon jednogodišnje stanke bilo oko 500 prijavljenih igrača i igračica iz više od 30 klubova iz cijele Hrvatske. 

Za varaždiske ljubitelje stolnog tenisa najzanimljiviji je bio ženski dio turnira. Zrinka Rebić (Zagreb) osvojila je turnir u juniorskoj kategoriji. U polufinalu je s 3:0 bila bolja od Jelene Vukelić (Varaždin), a potom je u finalu s 3:1 nadigrala Ivonu Štrigu (Zagreb). Uz Vukelić treće mjesto osvojila je Bruna Borovec (Starr) koja je poražena u polufinalu od Štrige s 3:1.
Više sreće Borovec je imala u kategoriji mlađih juniorki gdje je u finalu svladala Zrinku Rebić (Zagreb) s tijesnih 3:2. Treće mjesto osvojile su Leeloo Vukelja (Aquaestil) i Andrea Orbanić (ŽSTK Pula), koja je iznenadila Jelenu Vukelić u susretu za medalju pobijedivši ju s 3:2.
Kod kadetkinja najbolja je bila Victoria Pustaj (Mladost). Na putu do finala svladala je tri igračice ŽSTK Pula, u četvrtfinalu Nikolinu Miličević (3:1), u polufinalu Larisu Putignu (3:1), a potom i u finalu Miju Buić (3:0). Uz Putignu treće mjesto osvojila je Neva Gojković (Mladost).
Elena Vukovac (Vodovod) osvojila je turnir mlađih kadetkinja, a u finalu je bila bolja od Lane Benko (TIS) s 3:0. Treće mjesto osvojile su Franka Miškić (Šibenik) i Katja Žganec (MGK Drava Žabnik). 
Kod najmlađih kadetkinja dvije medalje otišle su u Šibenik. Pobjednica je Anđela Živković (Šibenik), druga je bila Nika Crnogaj (Mladost), a treće su završile Loreta Mandić (Šibenik) i Zara Babić Poljak (Opatija '08).
Saša Lendrec (Stubica) bila je najbolja kod klinceza. U polufinalu je s 3:0 svladala Zitu Petrović (Donji Miholjac), a potom je u finalu s 3:1 bila bolja od Tamare Grobotek (Donji Miholjac).

 

Komentari