Uspjeh varaždinskog karatista

Enes Garibović osvojio drugo mjesto na Super Eight turniru u Zagrebu

Objavljeno: 22.05.2016. 12:51

Foto: KK Varaždin

U Sportskoj dvorani Trnsko, Zagreb u organizaciji Karate kluba Croatia održan je 25. godinu zaredom prestižno karate natjecanje pod nazivom SUPER 8, a varaždinski karatist Enes Garibović osvojio je drugo mjesto. 

Riječ je o pozivnom turniru za 8 ponajboljih europskih i svjetskih boraca koji se bore za prestižne nagrade u apsolutnoj seniorskoj kategoriji. 

Gariboviću je ovo bio drugi nastup Super Eight turniru, a put do finala bio je težak.
U prvoj borbi Enes je pobijedio europskog viceprvaka Danca Ludviga Abilda rezultatom 3:0, u drugoj se sastao se s Mađarom Gaborom Harspatakijem, europskim i svjetskim prvakom i slavio 1:0 da bi u trećoj borbi istim rezultatom pobijedio reprezentativca Srbije, Dejana Cvrkotu, osvajača ekipne bronce na europskom prvenstvu. 

Finalni meč, borba između dva reprezentativaca Hrvatske, Anđela Kvesića i Enesa Garibovića. Rezultat na kraju iscprljujućeg meča je 2:1 za Anđela, te time Enes osvaja drugo mjesto i nagradu od 1.500 eura.

Ovo je prvi puta u povijesti Super 8 natjecanja da su se u finalu sastala dva predstavnika Hrvatske, dok je Enesa je kroz natjecanje vodio njegov trener Esad Garibović.

Komentari