sportsko -turističko događanje

Međunarodni disc golf turnir Drava Forester u Varaždinu okupio 93 igrača iz 15 zemalja

Objavljeno: 07.11.2016. 16:13

Foto: PR

Od petka pa do nedjelje prostor kraj varaždinske Arene je bio mjesto održavanja jednog zanimljivog turnira, disc golf Drava Forester, petog po redu, koji je okupio 93 igrača iz 15 zemalja.

Sudionici turnira su se natjecali kroz tri runde po 21 stazu, dok je u finalnom natjecanju svoje snage odmjerilo pet najboljih igračica i šest najboljih igrača.

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Amerikanac Philo Brathwaite, koji ujedno drži i 25. mjesto na ljestvici najboljih igrača svijeta. Drugo mjesto pripalo je Fincu, Matiasu Soderstromu, dok je treće osvojio Nijemac, Martin Doerken.

Pobjednik Philo Brathwaite je napomenuo kako je zaista uživao na održanom turniru gdje je stekao brojna nova prijateljstva i upoznao jednu novu kulturu i običaje.

Od natjecateljica najbolja je bila Slovakinja Katka Bodova, slijedila ju je Švicarka Natalie Hollokoi, a treća je bila Njemica Wiebke Becker.

Pobjednica Katka Bodov je pohvalila organizaciju turnira i istaknula da je zaista bilo zadovoljstvo po četvrti puta sudjelovati na varaždinskom turniru.

Kao dio popratnog sadržaja u subotu se održao i rekreativni turnir nazvan Beer Forester na kojem je nastupilo 7 igrača i igračica iz Hrvatske, Slovačke i Mađarske. Pobjede su odnijeli Péter Hársfai iz Mađarske te Zagrepčanka, Ana Gorički.

Organizatori su za sve sudionike pripremili brojne sadržaje i izlete te su tako igrači uživali u razgledavanju lokalnih znamenitosti, degustaciji tradicijskih jela i vina, ali i u ugodnom druženju.

 

 

 

 

Komentari