NOGOMETNI KLUB VARTEKS

NK Varteks predstavio projekt izgradnje nogometnog centra

Objavljeno: 13.06.2019. 07:54

Zadnja izmjena: 13.06.2019. 07:57

NK Varteks je predstavio projekt izgradnje Varteksovog nogometnog centra na mjestu sportskog centra Hraščica.

Poseban naglasak bio je na, trenutno najvećem problemu ŠN i NK Varteks a to je infrastruktura tj. nedostatak osnovnih uvjeta za trening i osobnu higijenu polaznika škole nogometa. Kao posebni gosti sastanku su prisustvovali gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok i dogradonačelnik Zlatan Avar.

I gradonačelnik i predsjednik kluba Siniša Fučkar su istaknuli da su svjesni uvjeta u kojima djeca treniraju te opisali put koji je grad, zajedno sa upravom NK Varteks prošao u cilju rješavanja navedenog problema.

Na sastanku je potvrđena namjera grada i kluba da se u idućem razdoblju izgradi:

  • svlačionice sa tuševima za polaznike škole nogometa (najkasnije do 8/2019),
  • teren sa umjetnom travom dimenzija 106m x 70m gdje je ugovor sa državom potpisan sa rokom izgradnje najkasnije do 31.12.2019 godine tako da će se sa izgradnjom krenuti najkasnije tijekom ljeta,
  • navodnjavanje postojećeg travnatog terena,
  • izgradnja rasvjete na oba terena (na postojećem i na novom terenu),
  • izgradnja tribine na postojećem glavnom igralištu.

Istaknute su vrijednosti projekta, koje osim gore navedenih kao što su podizanje sanitarnih i okolišnih standarda za sadašnje korisnike prostora objekta sportskog centra u Hraščici, kao i vrijednosti za lokalnu zajednicu, gdje će djeca iz naselja slobodno koristit novo igralište sa umjetnom travom za igru i razonodu, dok će veterani sportskog društva Hraščica time dobiti na korištenje mnogo bolje uvjete za svoje sportske projekte.

 

 

Komentari